Skip navigation

| Petr Uhlíř

6 důvodů, proč ve svých zemědělských aplikacích používat Lesprojekt cloud

Data LPISu, katastrální data, družicová data, data z Open Street Map, data Land Use a Land Cover… Opakované stahování a napojování dat do jakékoliv aplikace dá poměrně časově zabrat. Proto vzniknul Lesprojekt cloud, což je webová služba pro snadné připojení zdrojů dat bez nutnosti se starat o stahování. Lesprojekt cloud totiž stahování dat zařídí automaticky.

Těch důvodů, proč Lesprojekt cloud začít používat, je celkem šest.

  1. V současné době musí téměř každá firma nebo každá výzkumná organizace, která se pohybuje v oblasti služeb a výzkumu v zemědělství  
    1. stahovat opakovaně data LPIS, katastru nemovitostí a další
    2. stahovat satelitní data a další
    3. stahovat data Open Street Map
    4. stahovat data Land Use/Land Cover
    Lesprojekt cloud nabízí tyto služby jako součást své infrastruktury. Datové zdroje neustále rozšiřujeme o další a nabízíme tak další data. Po domluvě umíme integrovat v podstatě jakékoliv datové zdroje.
  2. Správa infrastruktury - budování a rozvoj vlastní webové nebo cloudové infrastruktury vyžaduje poměrně vysoké personální a materiální náklady. Využitím Lesprojekt cloudu můžete tyto náklady výrazně snížit. Tým našich expertů má mnohaleté zkušenosti z evropských projektů a rovněž z tvorby a provozu komerčních platforem. Naše zkušenosti získáte v podstatě za symbolickou cenu a výrazně tím zrychlíte svůj vývoj.
  3. Cloudová řešení dnes samozřejmě nabízí celá řada nadnárodních firem. Lesprojekt cloud je však řešení, šité přímo na míru vašim potřebám, využívající praxí prověřené open source nástroje. Dle vašich potřeb jsme schopni integrovat další otevřená řešení. Nestane se vám tedy, že byste byli navždy nuceni používat jen naše technologie jako se tomu děje u nadnárodních firem, kdy je poměrně často nemožné přejít z jedné platformy na druhou. O to více se proto musíme snažit, abychom služby neustále rozvíjeli.
  4. Cenu za používání Lesprojekt cloudu vždy nastavujeme na míru. V případě předkomerční fáze pro dlouhodobější kontrakt umíme zajistit inkubaci vašeho projektu nabídkou bezplatného využití techniky.
  5. Pracujete-li na výzkumném projektu, diplomové či disertační práci a své výsledky budete zveřejňovat jako open source či open data, můžete od nás získat přístup zdarma. 
  6. Lesprojekt cloud má také snadné napojení na FOODIE AgriHub https://www.agrihub.cz/, který můžete využívat pro společná data, případně jsme schopni připravit váš AgriHub přímo na míru.

Odkaz na záznam webinářů na YouTube:

Agrihub: https://youtu.be/JRZY0_rZySw 
Lesprojekt cloud: https://youtu.be/CY9BSF2p6iA