Skip navigation

| Šárka Horáková

Úspěch při vývoji aplikací pro zemědělství – postup mezi 90 nejlepších projektů

Projektu “FIE20: Groundwater and meteo sensors” mezinárodního týmu lotyšsko-česko-švýcarského konsorcia se podařilo postoupit do kategorie Champions projects v rámci soutěže WSIS Prizes 2021 pořádanou Organizací pro výživu a zemědělství OSN (UN FAO) a Mezinárodní telekomunikační unií (ITU). Kategorie Champions projects zahrnuje 90 projektů z celkových 1270 přihlášek a každá soutěžní kategorie je reprezentována 5 projekty s nejvyšším počtem hlasů. Z této pětice bude odborná porota vybírat celkového vítěze v rámci každé kategorie. Chtěli bychom touto formou poděkovat za veškerou podporu a odevzdané hlasy, kterých nakonec bylo téměř 2500. 

Velmi nás potěšilo, že aplikace vzniklá jako vlajkový inovační experiment (FIE) v rámci H2020 projektu SmartAgriHubs (SAH) dokázala zaujmout tolik hlasujících. Věříme, že tento úspěch pomůže zvýšit povědomí o vyvinutém řešení pro integraci různých druhů dat do jedné webové mapové aplikace využívané zemědělci, agronomy nebo dalšími společnostmi připravující doporučení pro zemědělství. 

Rádi bychom vás pozvali na závěrečný ceremoniál představení kategorie Champions soutěže WSIS Prizes 2021, který proběhne virtuálně ve středu 19. 5. mezi 12-14 hodinou. V rámci sekce Champions bude představen nejen náš projekt, ale i zbývajících 89 projektů. Ceremoniál proběhne na platformě ZOOM na linku:  https://itu.zoom.us/webinar/register/WN_aw8hQ7tWSGKeYr8PHB0m_g

Aplikace byla vyvinuta jako jeden z vlajkových inovačních experimentů (FIE) projektu Horizon2020 SmartAgriHubs (SAH).

https://www.plan4all.eu/2021/05/an-achievement-with-web-application-for-agriculture-advancing-to-the-champions/