Skip navigation

| Šárka Horáková

COVID 19 INSPIRE HACKATHON - startuje série webinářů

Série webinářů COVID 19 INSPIRE Hackathon začíná tento pátek 25. září! Série webinářů bude zahájena webinářem nazvaným Blockchain technology, který zajistí bezpečnost potravin v Africe. Jste srdečně zváni.

Zaregistrujte se nyní!

Potravinová bezpečnost je v éře pandemie COVID-19 zásadní a po skončení COVID-19 se Afrika stále snaží dosáhnout potravinové bezpečnosti. Při zajišťování potravin se stává důležitou technologie, která zajistí, že zemědělci získají náležitý užitek. Technologie blockchain bude zjednodušena tak, aby bylo zajištěno, že všichni zemědělci a další zúčastněné strany budou mít prospěch z jejich produkce.

Afrika má 65% zbývající neobdělávané orné půdy na světě, množství sladké vody a asi 300 dní slunečního svitu každý rok. Více než 60% africké pracující populace se zabývá zemědělstvím a půda na většině kontinentů je bohatá a úrodná. Ztrácíme drahocenné devizy tím, že pokračujeme v platbě za dovážené potraviny, takže musíme rychle eliminovat zápornou bilanci a začít sát, pěstovat, zpracovávat, konzumovat a nakonec sami vyvážet potraviny. Moderní zemědělství založené na technologiích, jako je blockchainová technologie, může sledovat původ potravin a pomáhá tak vytvářet důvěryhodné potravinové řetězce a budovat důvěru mezi výrobci a spotřebiteli. Jako důvěryhodný způsob ukládání dat usnadňuje používání technologií založených na datech, aby bylo zemědělství chytřejší. Kromě toho, společně s inteligentními smlouvami, umožňuje včasné platby mezi zúčastněnými stranami, které mohou být vyvolány změnami dat, které se objevují v blockchainu. Tato výzva zkoumá aplikace technologie blockchain v potravinových dodavatelských řetězcích, zemědělské pojištění, inteligentní zemědělství, transakce zemědělských produktů pro teoretická i praktická hlediska. Výzvy se budou rovněž zabývat záznamem transakcí prováděných drobnými zemědělci a vytvářením ekosystému pro využívání technologie blockchain v potravinářském a zemědělském sektoru.

Agenda webináře:

Problém zemědělského průmyslu
Přetváření zemědělského průmyslu pomocí blockchainu
Blockchain 10 možných případů použití
Otázky a odpovědi

Prezentující

Webinář bude probíhat v anglickém jazyce.
Zdroj článku: https://www.plan4all.eu/2020/09/covid-19-hackathon-webinar-series-is-about-to-start/