Skip navigation

| Šárka Horáková

Webinář 5: AgriHub – české zemědělské inovační centrum

Jedním z pilířů iniciativy “digitalizace evropského průmyslu” je tvorba digitálních inovačních hubů, jejichž účelem je návrh a vývoj inteligentních inovačních center k vytvoření vazeb lidí, firem a jiných subjektů se znalostmi a technologiemi, které pomohou v realizaci inovačních projektů a nápadů.

AgriHub – české zemědělské inovační centrum, který byl založen ve spolupráci společností Wirelessinfo a Lesprojekt služby, má za úkol podporovat a rozvíjet inteligentní zemědělství vytvořením společného prostoru pro sdílení nabytých znalostí v oblasti zemědělství. Jedním z principů je také propojení běžných uživatelů s vývojáři a výzkumníky. Druhým principem je integrace různých typů demo aplikací, kde budou mít zemědělci, vývojáři a výzkumní pracovníci šanci spolupracovat, otestovat různá API pro nová řešení a také poskytovat běžné experimenty. Třetím principem je zpřístupnění otevřených dat dostupných v České republice. Čtvrtým principem AgriHubu je propagace výsledků nejnovějších výzkumů v oblasti zemědělství a umožnění zapojit se do probíhajících výzkumů. 

Cílem tohoto webináře je představit posluchačům AgriHub a ukázat aplikace a možnosti, které tato platforma poskytuje. Dále bude předvedena možnost, jak využívat volně dostupná data v České republice a jak je možné zapojit se do tvorby a publikace dat.

Registrujte se na webinář ZDARMA již nyní prostřednictvím odkazu, který najdete ZDE!

https://www.otevrenejaro.cz/2021/02/03/webinar-5-agrihub-ceske-zemedelske-inovacni-centrum/